Инвестиционното намерение на южноафриканският фонд NEPI Rockcastle за строеж на голям

...
Инвестиционното намерение на южноафриканският фонд NEPI Rockcastle за строеж на голям
Коментари Харесай

Новият мол на Сточна гара трябва да е готов в началото на 2026 година

Инвестиционното желание на южноафриканският фонд NEPI Rockcastle за градеж на огромен мол на Сточна гара остава, само че срокът за завършване на обекта е изменен на  първото тримесечие на 2026 година. Според първичните планове, мегапроектът " Promenada Plovdiv " трябваше да бъде приключен в средата на тази година, само че реализацията се забави по ред аргументи. 
Прочетете още
Очакваният размер на инвестицията в Пловдив е 141 млн. евро, колкото беше разгласен още през 2018 година като до този миг са вложени 26 млн. евро - главно за покупка на терена. 

Очаква се градежът да стартира през лятото, в случай че до тогава притежателите се снабдят с всички нужни разрешителни. Повечето от тях към този момент са налице и се изчаква мнението на Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията. 

Всъщност Promenada Plovdiv ще бъде четвърти по отдаваема повърхност в цялата страна след втория Sofia Ring Mall (69 хиляди кв.м) и третия The Mall (62 хиляди кв.м).

Бъдещият мол ще е ситуиран общо на пет равнища, като едно от тях ще е подземно с паркинг (кота -7.50 м), огромен хранителен хипермаркет и по-малки търговски площи. На приземния етаж (кота -3.45 м) ще има още веднъж паркинг като на него ще са и входовете към зоните за зареждане на комерсиалните обекти.

Следващото равнище (кота 0.00) ще е напълно комерсиално като в източната му част (към бул. " Найчо Цанов " и надлез " Родопи " ) ще е обособена зона за хранене, която ще гледа към планувано парково пространство.

На идващия етаж (кота +6.90 м) ще е второто напълно комерсиално равнище. Над него ще е последното (кота +13.80 м), на което ще са ситуирани киносалони и открит паркинг, до който ще се стига по рампа. 

Според капиталовото предложение на по-късен стадий на покрива ще бъде построена защитна структура над паркинга, а върху нея фотоволтаична централа.

Promenada Plovdiv ще разполага с към 200 000 кв.м. РЗП, а комерсиалната повърхност, която ще се отдава чартърен възлиза на близо 60 хиляди кв.м.

Върху близо 6.9 хиляди кв.м от целия терен ще бъде построена изцяло нова улица, успоредна на жп линията Пловдив-Бургас, която е наоколо. Така новият търговски център ще бъде изцяло заобиколен от пътни артерии, защото теренът е ситуиран на натовареното централно кръстовище на булевардите " Христо Ботев " и " Найчо Цанов " при Сточна гара.

С построяването на зданието се чака да бъде осъществена тотална смяна на пътната организация в региона, като все още има оферти за създаване на кръгови придвижвания в зоната, които да свързват ул. „ Авксентий Велешки ” и бул. „ Христо Ботев ”, както и ул. „ Найчо Цанов ” и ул. „ Хан Аспарух ”. Засега тези промени не са минали през общински съвет. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР